home | exhibitions | gallery | artists | publications | contact
persberichten en aankondigingen
persbericht
betreft: Maaike Folmer toont haar werk
kunstenaar: Maaike Folmer
periode: heden (Deventer, 27 nov 2013 - ... )
------------------------------------------------------
Nieuw stedelijke landschappen
Maaike Folmer maakt schilderijen en digitale collages. In art-at-endhouse laat zij nieuw werk zien dat bestaat uit computerprints. Maaike maakt gebruik van een collagetechniek, waarbij de vroegere schaar en lijm hebben plaatsgemaakt voor de computer. Het thema: 'nieuw stedelijke landschappen'.
Wie het werk van Maaike Folmer kent, weet dat er altijd iets van een protest of commentaar in te lezen valt. Het beeld is esthetisch opgebouwd en de print is strak. Het is schoon en het glanst. Het beeld is aantrekkelijk; zo krijgt de mind fuck toegang en bemoeit zich met je blik.
Het onderwerp stedelijke landschappen is prachtig actueel en kan niet op een betere locatie getoond worden, dan hier in hartje Havenkwartier. Folmer was een van de startende kunstenaars in het Havenkwartier en kent dit terrein als geen ander. Waar aanvankelijk niemand wilde wonen, worden nu kavels uitgegeven en nieuwe huizen gebouwd. Destijds was er ruimte voor experimenteren, laagdrempelige tentoonstellingen en kunstzinnige feesten.
Folmer verleidt je met haar werk maar eenmaal dichterbij gekomen zie je waaruit de werkelijkheid is opgebouwd. Ze bespeelt je met de beeldtaal van massaconsumptie en slaat je daarna om je oren met de werkelijkheid. De onderdelen in de collage zijn pijnlijk waar en schuren. We weten eigenlijk best dat massaconsumptie zo werkt. En precies dat laat Folmer zien: Een werkelijkheid waar ogenschijnlijk niets aan de hand is.
Het werk is t/m 16 december te bezichtigen. Maaike Folmer is de laatste kunstenaar die in Art-at-Endhouse ten toon stelt. De vernissage is op maandag 16 december van 17 – 19 uur.
Locatie: Art-at-Endhouse, Mr. H.F. de Boerlaan 83.
Websites:
http://lawaaike.nl
www.art-at-endhouse.nl
persbericht
betreft: Nieuw werk van Harco Rutgers
kunstenaar: Harco Rutgers
periode: heden (Deventer, 31 okt - 17 nov 2013)
Het interieur van Art-at-Endhouse wordt gebruikt als bronmateriaal in een door Harco Rutgers speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkeld audiografisch werk. Door aanwezige beeldelementen (zoals deur- en raampartijen, radiatoren en de enorme scheur in de muur) te bespelen en aan te vullen met doelgerichte manipulaties, accenten en effecten, ontstaat een rijke textuur die zich middels software laat lezen als een partituur. De software zorgt ervoor dat we de grafische eigenschappen van de ruimte kunnen vastleggen en beluisteren als een compositie. Beeld wordt audio. Audio wordt beeld. Je kijkt naar geluid en luistert naar wat je ziet. Deze intensieve zintuiglijke verwevenheid zorgt voor een complex werkproces, waarin gezocht wordt naar het ultieme spanningsveld tussen autonomie en symbiose. De waarneming van deze installatie is gelaagd en niet direct volledig toegankelijk. De lagen zijn parallelle werelden, met ieder hun eigen wetmatigheden en benadering van de werkelijkheid. Hoewel afzonderlijk leesbaar, zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden ze elkaar. Het zijn op zichzelf staande residuen geworden, die zinspelen op hun parallelle tegenhanger.
Parallel Counterpart is 24 uur per dag te zien door de ramen van Art-at-Endhouse en te streamen of downloaden via een link op de gevel. Let op: hoewel het gebruik van een smartphone voor de hand ligt, is de geluidskwaliteit hiervan niet optimaal. Om alle details tot hun recht te laten komen is het aan te raden een goede koptelefoon te gebruiken of thuis te luisteren.
Harco Rutgers is beeldend kunstenaar, wonend en werkend in Havenkwartier Deventer. “De concepten die aan de basis staan van mijn werk kunnen abstract of juist heel concreet zijn, maar ontspringen altijd aan een persoonlijke fascinatie. Om mezelf te verrassen, open ik voorzichtig allerlei deuren tegelijk, op zoek naar nieuwe lagen van betekenis. Ik maak in dit proces nauwelijks onderscheid tussen verschillende disciplines en maak gebruik van snijvlakken tussen beeldende kunst, vormgeving, muziek, taal en nieuwe media.”
Websites:
www.parallelcounterpart.nl
www.harcorutgers.nl
www.art-at-endhouse.nl
persbericht
betreft: Nieuw werk van Margreet Hajee
beeldend kunstenaar: Margreet Hajee
periode: heden (Deventer, 7 oktober 2013)
------------------------------------------------------
In de etalage van Art-at-endhouse is sinds deze week nieuw werk te zien van kunstenares Margreet Hajee.
Met de installatie laat Hajee zien dat ze op een zachte manier om wil gaan met haar ideeën en gedachten. ''Kwetsbaarheid is een geweldige staat van zijn.'' Daarvoor vervaardigde ze een grote ijzeren bol en bekleedde deze met keramiek. Je wilt als kijker het kwetsbare keramiek graag aanraken maar als je het doet breekt het soms af.
De installatie in de etalage is dag en nacht te bezichtigen. 's Avonds is de bol uitgelicht met blauw licht en blacklight.
Deventer, Meester de Boerlaan 83, Art-at-endhouse, contactpersoon Aukje Grouwstra, 06 21 666 767
persbericht
betreft: art-at-endhouse
beeldend kunstenaar: Viktoria Gudnadottir & Aukje Grouwstra
periode: heden (juli/augustus 2013)
------------------------------------------------------
Keramík birta is een installatie van Viktoria Gudnadottir en Aukje Grouwstra. Beeldend kunstenaars uit Overijssel, respectievelijk uit Hengelo en Deventer, hebben elkaar jaren geleden ontmoet tijdens Kunstmoment Diepenheim. Na elkaar over en weer te bezoeken en de gezamenlijke interesse voor schoonheid, stelde Aukje voor een samenwerking aan te gaan.
"Aukje: naast een sculptuur in de Bergkerk (Deventer Salon) wilde ik graag experimenteren met klei, liefst rauw. Viktoria maakt video installaties en al snel zaten we in haar atelier in Hengelo te experimenteren met projectie op ongebakken klei." "Dit levert sferische beelden op met verschillende lagen en dat wilden we bereiken."
Het werk bestaat uit een landschap van klei met een projectie van gemonteerde beelden van IJsland, Viktoria haar moederland.
Keramík birta: keramiek schijnsel
Te bezichtigen zaterdag 13 en zondag 14 juli overdag tijdens de Kunstfietsroute Deventer in de tentoonstellingsruimte 'art-at-endhouse' in het Havenkwartier, hoek Industrieweg - Mr. de Boerlaan. Daarna van buiten te zien na zonsondergang.
www.viktoriagud.com
www.aukjegrouwstra.nl
www.art-at-endhouse.nl
persbericht Art-at-endhouse
betreft: Expanded Tension
beeldend kunstenaar: Marjon van Tiel
periode: heden (dec 2012 - jan 2013)
------------------------------------------------------
Vanaf zaterdag 15 december exposeert Marjon van Tiel, Deventer kunstenaar, met een video-installatie bij galeriehouder Aukje Grouwstra in Art-at-end-house in Deventer. Expanded Tension bestaat uit videoprojecties van twee schildersdoeken. Waarin de kunstenaar schildert met licht en ruimtelijke vormen.
Het woord Expanded uit de titel verwijst naar het (letterlijk) oprekken van medium 'schilderen' waarbij Marjon van Tiel graag de grenzen opzoekt van het medium. Schilderen, beeldhouwen en videokunst komen samen in dit werk en vloeien in elkaar over.
Deze vormen zijn geïnspireerd op twee sculpturen die Aukje Grouwstra in 2012 heeft gemaakt in de expositieruimte van Art-at-end-house. Het ontstaan van de beelden en de onderhuidse spanning in deze sculpturen heeft Van Tiel in haar projecties geprobeerd weer te geven.
De projectie is van 15 december t/m half januari te zien vanaf schemering tot 22.00 uur
persbericht
betreft: art-at-endhouse
beeldend kunstenaar: Loes ten Anscher
periode: zaterdag 8 september van 12.00 - 15.00
------------------------------------------------------
Het Hele Eiereneten van Loes ten Anscher bij Art-at-Endhouse
Zaterdag 8 september gratis eieren
in ruil voor favoriet eierrecept!
Precies 1161 spierwitte eieren staan opgesteld op 85 groene eiertrays in de voormalige snackbar op de hoek van de Mr. De Boerlaan en de Industrieweg. Ze vormen een zin: Men krijgt eerder een kip door het ei uit te broeden dan door het kapot te slaan. Een licht ironisch commentaar van beeldend kunstenaar Loes ten Anscher op de huidige ontwikkelingen in Broedplaats Deventer. Op de buitengevel heeft zij samen met Aukje Grouwstra het kunstwerk van Sander Schoonbeek verrijkt met het echte citaat van Abraham Lincoln: We shall sooner have the bird by hatching the egg than by smashing it.
"Ik ben bezorgd over de ontwikkelingen, zoals die nu gebeuren in het Havenkwartier," zegt beeldend kunstenaar Loes ten Anscher. "Het zo drastisch verhogen van de atelierhuren jaagt de kunstenaars, die de afgelopen jaren voor zulke goede initiatieven hebben gezorgd, de stad uit. En dat, voordat er goed geoogst kan worden van wat er in de broedplaats geïnvesteerd is."
"Loes ten Anscher zat al een tijdje in m'n gedachten. Het leek mij passend haar juist nu te vragen," legt Aukje Grouwstra, initiatiefnemer tentoonstellingsruimte 'Art-at- Endhouse' uit. "Loes haar pioniersgeest herken ik, dus toen zij dit werk voorstelde was ik direct enthousiast. En dat de uitspraak van Abraham Lincoln buiten op de Amerikaanse vlag aan de gevel moest komen was ook direct duidelijk. De wens van kunstenaar Sander Schoonbeek om met dit werk aan de haal te gaan komt zo ook uit. Het werk heeft de prachtige titel fading glory; hoe passend!"
"Het project is niet alleen een installatie , die van buitenaf te zien is', zegt
cultuurmakelaar Annemarie van der Vegt. "Voor het eerst worden ook Knutteldorpers
betrokken bij een kunstproject van Art-at-Endhouse in het Havenkwartier. Zaterdag 8
september van 12.00 tot 15.00 worden de 1161 eieren gratis uitgedeeld aan iedereen,
die de kunstenaar een handgeschreven recept met eieren kan geven. Kunst in mijn
Buurt heeft dit onderdeel, waarbij het artistieke en het sociale samenkomen, mogelijk
gemaakt."
"Goed idee", de oproep kan mooi mee in het flyeren voor onze Klaverjasavond."
reageert Bram Emens, voorzitter Wijk 16. "En bij voldoende animo zou een mooi
Eierreceptenboekje voor Knutteldorp een goed idee zijn."
"Het is vooral een eerlijke ruil" benadrukt Loes ten Anscher, "Voor mij een handgeschreven recept op papier, met vermelding van naam en straat. Voor de schrijver zoveel gratis eieren als er nodig zijn om het eigen recept 1 keer te kunnen maken. Gaan er 4 eieren in het recept, dan krijg je 4 eieren; gaan er dertig eieren in het recept, dan worden er dertig eieren gegeven. Zolang de voorraad strekt, natuurlijk…"
De handgeschreven recepten worden na 8 september geprojecteerd in de tentoonstellingsruimte van Art-at-Endhouse en eventueel opgenomen in het Eierreceptenboekje. Zo wordt Het Hele Eiereneten zichtbaar.
Kom zaterdag 8 september van 12.00 – 15.00 met uw handgeschreven favoriete eierrecept met daarop uw naam en straat naar: Art-at-Endhouse, Mr. H.F. de Boerlaan 83 (hoek industrieweg) Voor uw gratis eieren. (zolang de voorraad strekt).
persbericht
betreft: art-at-endhouse
beeldend kunstenaar: Floor Coolsma
periode: heden (mei tot eind juli 2012)
------------------------------------------------------
Boucherie
Je kan niet om de tegenstelling van het nieuwe werk van Floor Coolsma heen. De installatie 'Boucherie' is al werkend op locatie ontstaan.
De verwijzing naar een Boucherie, heeft te maken met de uitstraling van deze voormalige winkel, die evengoed een slagerij in Frankrijk had kunnen zijn. Art-at-endhouse vroeg deze beeldend kunstenaar in de ruimte te werken. Dit vraagt wat van je, aangezien je van alle kanten zichtbaar bent. En daarbij is de tentoonstellingsruimte gelegen aan een druk kruispunt in het Havenkwartier.
Hazen spelen vaker de hoofdrol in het werk van Floor Coolsma, zij werkt vanuit sprookjes met een donker randje. De titel 'Boucherie' is in kapitalen op de ruit geschilderd en geeft de toeschouwer direct het vermoeden dat er iets niet pluis is. Door de rode letters 'cherie' heen zie je haas hangen aan zijn poot; wat is hier gebeurd?
De gelaagdheid en het verhaal is prachtig te volgen. Waar haas eerst beland lijkt te zijn bij een franse slager, lijkt hij zijn weg te vervolgen. Een rode haas richt zich op vanaf de grond en springt het bos in. Zou dit de hazenhemel zijn of is dit alles een nachtmerrie van haas zelf?
'Boucherie' is t/m eind juli dag en nacht te zien.
publicatie
betreft: art-at-endhouse
beeldend kunstenaar: Viktoria Gudnadottir
periode: 2011-2012
------------------------------------------------------
Do not fear
De installatie Do not fear bestaat uit twee delen.
Het ene deel is een grote projectie van de video Do not fear;
Kijk in de ogen, onder de huid en wees niet bang…
“Do not fear what has blown up.
If you must, fear the unexploded”.
Deze tekst in de video is van de Palestijns - Amerikaanse dichteres Suheir Hammad.
Het tweede deel van de installatie bestaat uit video’s op drie schermen. Ze zijn van de bubbelende warmte die onder de grond is. Maar wees niet bang het zit nu achter de schermen.
Deze video’s zijn gemaakt afgelopen jaar 2011.
Viktoria Gudnadottir is geboren en opgegroeid in IJsland.
Afgestudeerd in 2000 aan de AKI kunstacademie in Enschede en in 2002 aan de Dutch Art Institute, postgraduate study.
Zij gebruikt verschillende materialen en media in haar werk. Zoals video, foto’s en schilderijen die ze vooral gebruikt om installaties te vormen. Tekst en taal is een belangrijke factor in haar werk.
Werken van Viktoria zijn te zien geweest in verschillende exposities en filmfestivals in landen zoals Duitsland, IJsland, China, Rusland, België en in Nederland.
www.viktoriagud.com
persbericht
betreft: art-at-endhouse
beeldend kunstenaar: Jeanette Hoekstra
periode: heden (10 juni tot 22 juli2011)
------------------------------------------------------
Sinds vrijdag 10 juni is in kunstruimte Art-at-end house het kunstwerk On speaking terms van Jeanette Hoekstra te zien. Met dit kunstwerk gaat Jeanette Hoekstra een visuele dialoog aan met het publiek. Vanuit de luie stoel begint het gesprek rustig, 'naturel', maar al gauw onstaat een kleurrijke woordenvloed die uitmond in een vlammend betoog.
Art-at-end-house is gesitueerd op een kruispunt in de wijk Knutteldorp/Bergweide, in het huidige Havenkwartier. (Hoek Mr. De Boerlaan – Industrieweg). Met haar lage grote ramen direct aan de straat confronteert deze voormalige buurtwinkel de argeloze voorbijganger op laagdrempelige wijze met hedendaagse beeldende kunst. Jeanette Hoekstra overschrijdt letterlijk de grenzen van deze tentoonstellingsruimte. De nietsvermoedende passant wordt ook buiten 'aangeklampt' deel te nemen aan het gesprek.
'On speaking terms' wordt gecompleteerd door een eeuwenoude uitspraak van de Chinese wijsgeer Confucius. Hiermee onderstreept Jeanette Hoekstra de kracht van het gesproken woord.
Wim van der Beek, kunstrecensent en schrijver, schreef over haar werk: "Zij converseert en communiceert met u en mij via de dingen. Haar voorwerpen zijn conversation pieces. Ze zijn gemaakt om het gesprek op gang te brengen en waardevolle inhoud te geven."
'On speaking terms' is t/m 22 juli dag en nacht te zien.
PERSBERICHT/ARTIKEL
beeldend kunstenaar: Anna Maandag
periode: 19 feb t/m 1 april 2011
locatie: art-at-endhouse
-----------------------------------------------------
Kabinetstel
Dit altaarstuk is niet ter ere van Maria. En een altaarstuk om iemand te eren, is het eigenlijk ook niet.
Het is zaterdag 19 februari en Anna Maandag is vandaag gestart met opbouwen in de tentoonstellingsruimte in Deventer 'art-at-endhouse'. Morgen bouwt ze verder, dit doet ze niet in stilte. Zij heeft een gezelschap uitgenodigd om al werkend mee in dialoog te gaan. Deze wijze van kwetsbaar opstellen en je bloot durven geven, is zeldzaam te noemen, onder kunstenaars althans.
Want wat gaat ze doen; besluit ze ingrepen te plegen op haar kunstwerk, die voortkomen uit zo'n gesprek? Welke afweging maakt ze en ziet de gesprekspartner dit ook terug?
Initiatiefnemer Aukje Grouwstra, wil in art-at-endhouse zowel kunstenaars uit Deventer als uit andere delen van het land uitnodigen werk ten toon te stellen. Anna Maandag (Raalte), gaf aan de hele ruimte te willen aanpakken. Ze neemt zich zelf bloed serieus en dat wordt duidelijk in haar manier van hoe ze aan de slag gaat. Het is totaal, van alles is de revue gepasseerd en heeft op de weegschaal gelegen. Dit proces deelt ze en gaat vandaag, zondag 20 februari gewoon door.
Zo vormt zich deze installatie; in hiërarchische lagen opgebouwd, in blauw licht, spiegels, kabinetstel met bovenin een macho torso getooid met blond haar. De gekozen symbolen met hun functie, gehuld in kitsch, zorgen er voor dat dit overduidelijk druipt van sarcasme. Anna maakt een duidelijk statement; "stel je toch voor dat er in plaats van een Mariaverering, het huidig kabinet een eigen altaar krijgt…" Menig nederlander herkent in het gekapte haar van Wilders, het kapsel van Chopin. Het beeldje van Chopin is hier omver geworpen door het macho torso dat hoog boven alles uit torent.
19 feb t/m 1 april 2011 is dit werk te bezichtigen op de kruizing Industrieweg - mr. H.F. de Boerlaan
www.annamaandag.nl
www.art-at-endhouse.nl
persbericht
betreft: art-at-endhouse
beeldend kunstenaar: Marike Pool
periode: heden (7 januari tot 18 februari 2011)
------------------------------------------------------
De schoonheid van tijdelijkheid en verval
Je kan niet om de scheur heen in de muur van art-at-endhouse. Marike Pool gebruikt deze opening als gegeven in haar kunstwerk.
Het gegeven 'verval' weet Marike Pool, beeldend kunstenaar uit Deventer, tot schoonheid te verheffen. Met een gevonden, kapot gescheurde ansichtkaart van een winterlandschap maakt zij een nieuw beeld dat op de muur geprojecteerd wordt. Het andere beeld is een vakantiedia uit de jaren zeventig van een tripje naar Noorwegen. Beide locatie specifieke projecties gaan een relatie aan met de scheur.
De scheur is een duidelijke markering en bestaat zolang het huis blijft staan. Het huis in verval zal over een tijd afgebroken worden en daarmee verdwijnt deze karakertieke scheur ook. Marike vereeuwigt deze breuk, door er een nieuw beeld mee te maken. De projecties zijn te zien van 7 januari tot 18 februari 2011. Opening vrijdag 7 januari om 19.00 uur hoek Industrieweg - mr. H.F. de Boerlaan.
www.marikepool.com
www.art-at-endhouse.nl
Naast deze expositie neemt Marike deel aan het project The Incident Room #4 in het Havenkwartier.
persbericht
betreft: art-at-endhouse
beeldend kunstenaar: Peter Vink
periode: heden (december t/m begin januari 2011)
------------------------------------------------------
"Hoek Industrieweg - de Boerlaan" is de locatie én de titel van het werk van Peter Vink. Zijn werk gaat altijd uit van de locatie en zijn/haar omstandigheden. De locatie gelegen aan dit kruispunt in Deventer, aan de rand van het kunstenaarsgebied "Havenkwartier" is één van de drukke aanrij routes. Met name in de file naar huis, kan je niet om dit kunstwerk heen.
Art-at-endhouse had al een aantal werken van Peter Vink gezien en wilde graag een werk op locatie. In deze donkere dagen, komt dit werk goed tot z'n recht. Alsof er 'terug geschenen' wordt naar de automobilisten met haar/hun koplampen. Peter Vink timmert in z'n eentje aan de (A1) snelweg met werk in Amsterdam, Deventer en Enschede cultuurmijl "groene straal op N 52 13.247, E 6 53.738" te zien vanaf 21 december.
Art-at-endhouse sluit met dit werk een eerste periode af van het ten toon stellen van werken van kunstenaars uit Deventer en uit andere delen van het land. Er zijn veel reacties van buurtgenoten, kunstenaars uit het gebied, als ook nieuwsgierige voorbijgangers … met speciale dank aan Jacques en zn hondje Tosca!
Door de vele positieve reacties, van met name kunstenaars die zich uitgedaagd voelen een tentoonstelling te maken, wil initiatiefnemer Baufrau dit initiatief voortzetten in het nieuwe jaar.
www.petervink.nl
www.art-at-endhouse.nl
Persbericht:
Vanaf 8 oktober tot half november is in art-at-endhouse een installatie te zien van Jannemiek Tukker, beeldend kunstenaar uit Hengelo:
Zowel een tekening als ruimtelijk. Een behang van hagedissen gemaakt van tuindraad die in het rond rennen over de muren. Wordt je oog bedrogen of is dit toch tastbaar?
Te zien tussen ’s ochtends 6.00 uur en middernacht 12.00 uur
art-at-endhouse
op de hoek van industrieweg en Mr. H. F. de Boerlaa,
Deventer
Info www.art-at-endhouse.nl : Aukje Grouwstra (Baufrau) info@art-at-endhouse.nl
Info tentoonstelling: Jannemiek Tukker 06-81781059 of jannemiektukker@wanadoo.nl
Winnaar International Sculpture Award brengt werk naar Deventer
Sander Schoonbeek, studeerde dit jaar af aan de AKI (ArtEZ) Enschede en heeft de prestigieuze (ISC) International Sculpture Center's 'Outstanding Student Achievement in Contemporary Sculpture Award' for 2010 gewonnen. De International Sculpture Center heeft deze prijs in 1994 in het leven geroepen, als aanmoedigingsprijs voor jonge beeldhouwers en hun verbintenis met de Beeldhouwen kunsten.
Voordat Schoonbeek naar Edinburgh vertrekt, waar hij een Master opleiding gaat volgen, heeft Art-at-Endhouse hem gevraagd een werk ten toon te stellen. Schoonbeek was meteen enthousiast en komt met zijn werk "Fading Glory" naar Deventer.
periode: 20 augustus t/m eind september. Kleine opening zondag 22 augustus van 19 tot 20 uur met aansluitend naar PIKNIK, kade HK.
www.art-at-endhouse.nl
www.sanderschoonbeek.nl
--------------------------------------------------------
PERSBERICHT
Deventer, 30 juni 2010
Aan de rand van het Havenkwartier, terrein van de beeldend kunstenaar en creatieven, staat een nieuw initiatief. Op de kruising Industieweg – Mr. H.F. de Boerlaan, in een voormalige winkel staat kunst ten toon gesteld.
Het Havenkwartier is steeds vaker te vinden door kunstminnend Deventer. In ateliers en werkruimten wordt hard gewerkt. Naast eigen métier zijn er veel activiteiten en initiatieven, veelal door kunstenaars bedacht en georganiseerd, die veel publiek trekken. Deze zorgen voor een artistieke sfeer en levendigheid in het gebied.
Nieuw initiatief aan de rand van dit gebied is ‘Art-at-endhouse’. Deze hoekwoning deed ooit dienst als snackbar, buurtwinkel en evangelische boekhandel. Nu is de voormalige winkel tentoonstellingsruimte, met als doel om zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de samenleving met kunst in aanraking te brengen.
Per tentoonstellingsperiode (4 tot 6 weken) is er werk te zien van zowel Deventer kunstenaars als kunstenaars uit andere delen van Nederland. Zo was er al een installatie te zien van Baufrau. Door op een ‘panic’ button te drukken, zette de toeschouwer zelf de installatie in werking. Een stel blowers bliezen bolletjes piepschuim gedurende 10 seconden rond en daalden neer op bergen ander piepschuim. “Beeldhouwen met piepschuim” riep een bezoeker “ … alsof je naar een building site keek, waar elk moment verder gebouwd zou worden” en “ … spannend beeld, zo’n heuvel van piepschuim tegen een deur, die elk moment opengetrokken kan worden.”. Ook de twee politieagenten die proces verbaal opmaakten van een huisinbraak ter plaatse, drukten op het knopje.
In de komende maand juli staat het werk “Don’t let the sun go down on your grievances” van Jeroen Diepenmaat ten toongesteld. Wederom wordt deze installatie in werking gezet met de ‘rode knop’ aan de gevel. De tentoonstellingsruimte is nieuw en wordt goed bezocht. Mensen komen gericht kijken, maar ook zijn er veel passanten (fietsers, voetgangers) die voor het oversteken even op de knop drukken.
Meer is te vinden op: www.art-at-endhouse.nl
Op de hoogte blijven? mail naar: info@art-at-endhouse.nl